Уютния The Little Things

Не случайно първият ми пост от рубриката ми ревюта е The Little Things .

Началото на есента е. Навън вали и е първия по хладен и мрачен  ден. Студено ми е, яде ми се нещо топло и засищащо.  Разходката ми по малките магазинчета на улица Шишман завършва в безистена точно зад църквата Свети Седмочисленици. Във вътрешното дворче, което сякаш е портал към една стара и аристократична София, са разположени няколко заведения, а  The Little Things е в дъното, в чудесна стара къща, в която сякаш влизаш, ако не в къщи, то поне на гости при много близък приятел.

Вътре всяко помещение е обзаведено по различен начин, но всичките създават усещането, че там живее постоянно някой твой близък, а ти си дошъл да си побъбрите, пийнете и хапнете заедно. И както в дома на приятел, не всичко в интериора е по мой вкус, някой от детайлите са излишни, но пък топлото посрещане компенсира тези недостатъци. Както и да е…

Менюто

Влизам яде ми се супа, а в менюто днес предлагат гръцка лимонова пилешка супа. Менюто е кратко (обичам заведения, в които  менюто е сезонно и може да се смести на един лист).  Порциите са огромни за мен лично прекалени, но всички знаем пословичното залитане на нашето племе към количеството, тук обаче то не е за сметка на качеството, в никакъв случай.

Храната тук е меко казано вкусна опитвала съм страшно много неща. За съжаление не снимах супата от деня, защото бях толкова гладна, че време за снимки нямаше…
Но пък ще ви споделя няколко други от любимите си неща, които съм опитвала.
Тук е момента и да вметна, че виненият лист е превъзходен. И веднага за лека вечеря и чаша вино след работа са много подходящи няколкото варианта на тапас.

За питателен обяд на постещите като мен, силно препоръчвам хумуса, който е щедро гарниран със свежи зеленчуци. Не знам какъв е произхода им, но вкусът на доматите наистина беше като от градината на баба ми.

А за дните, в които имате нужда от стабилно хапване, предложенията с пилешко  и шницел с картофки, допълнени с бира, са доста чест мой избор.

 

* Изказаното мнение за заведението е изцяло субективно и  не е с цел реклама. Просто споделям лични впечатления за  храненето си извън къщи