Печени круши с хрупкав бекон

Дните стават все по- студени.  Започва есента и все по-често вкъщи посрещам гости.  Работните ми ангажименти също се трупат със страшна сила. Малкото време, с което разполагам,  ме кара да прибягвам до лесни и бързо изпълними рецепти, които обаче да са ефектни за сервиране. Разбира се, водещ остава отново добрия вкус на храната и ето ги насреща печени круши с хрупкав бекон, стилни парти хапки.

Вижте още:

Тези круши увити в хрупкав бекон са есенната алтернатива на пъпеш с прошуто. Сезонността на съставките за мен е от особено значение. Също така, обичам нетрадиционните комбинации и смели съчетания на сладко и солено.  Това е и причината за работната среща, на която днес аз съм домакин, да приготвя за  моите колеги малки симпатични хапки от круша и бекон.

Минимален брой съставки, максимален ефект.  Добре балансираният вкус на соления и хрупкав бекон от една страна, със сладостта и маслената текстура на крушата от друга, се допълват съвършено, а завършващият елемент е стръкчето прясна мащерка.

Тези печени круши с хрупкав бекон са перфектнатата парти хапка и са чудесна комбинация с печените ядки и леко вино, а защо не и бира. Подберете по-твърд сорт круша. Така тя ще запази по-добра форма при печенето и няма да поеме толкова много от ароматите на бекона.

Кой е най-подходящия бекон? Ако може да намерите сурово пушен и нарязан на много тънки резени, то подберете него. Добре е по него да има повече мазнина, така той става по-хрупкав и придава невероятен аромат на крушите. Ще стане ли рецептата с не точно с този тип бекон? Ами да, но все пак се научете да избирате храните като четете внимателно етикета им. Подберете такъв без много подправки, ако може да избегнете и подобрители и дълъг списък с консерванти още по-добре.
Аз “ароматизирам” крушите с прясна мащерка, защото обожавам миризмата ѝ. Други подходящи зелени подправки са салвиятаи маточината.

Рецепта

печени круши с хрупкав бекон
Pin me!
No ratings yet

Печени круши с хрупкав бекон на фурна

Печени круши с хрупкав бекон на фурна, декорирани с прясна мащерка. Атрактивни и декорирани със свежа мащерка. Лесна рецепта за парти хапки.
Готвене30 minutes
Порции: 4

Какво ни трябва

  • 4 бр. круши
  • 220 гр. тънко нарязани ивици бекон
  • 1 с.л. масло
  • 4-7 стръка прясна мащерка

Как да приготвим

  • Измийте крушите  и ги разрежете на 6 равни резена по дължина. Почистете семките им.
  • Увийте тънко нарязания бекона около крушата;
  • Разтопете маслото и с помощта на кухненска четка намажете увитите в бекон круши.
  • В намаслена тавичка наредете увитите резени круша и ги запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна ( 180 с обдухване), за около 20 минути;
  • Извадете от фурната и още топли ги и поръсете с листенца прясна мащерка;
Вид ястие: Appetizer, ордьоври и разядки
Тип кухня: American
Keyword: бекон, парти хапки, предястия с месо, с круши

Ще се радвам да споделите вашите впечатления. Ако сте опитали рецептата или имате някакви въпроси към мен, може да ме откриете в instagram или facebook. Ще се радвам, да оставите коментар и в блога.