Лесна яйчна салата с авокадо

Лесна яйчна салата с авокадо е една от рецептите, които не съм споделяла до този момент, защото някак ми се струваше твърде обикновена за блога.  В инстграм акаунта, ме предизвикаха да споделя обичайните си обеди и показах един wrap сандвич с нея. След това ми писахте страшно много за рецептата на тази салата и Воала! Днес съвсем неочаквано и тя намери мястото си в готварската престилка.

Виж още:

продукти за яйчна салата с авокадо

Твърде проста ли е  тази лесна яйчна салата с авокадо? Ами да. Точно това и е предимството ѝ, както и това, че се комбинира добре с месо и зеленчуци и е чудесна съставка за сандвичи. За хората, които консумират повече протеини е удачен вариант за нещо бързо.

Правя едно уточнение, защото силно вярвам в него: здравословните ползи, изписани за яйцата се отнасят за яйца, които са снесени от пасищни кокошки. Тези птици консумират не само готови  зърнени смеси, а излизат навън и си намират червеи,  насекоми плодове и пр. естествени за тях храни, които обогатяват вкуса и ползите на яйцата. За скептиците споделям ето това изследване, проведено в над 15 различни ферми за производство на яйца от Mother Earth News.

Колкото и да искам да готвя всеки ден по няколко неща за семейството си, това е невъзможно. Старая се, все пак да осигурявам качествена и разнообразна храна всекидневно и това е възможно единствено с известна доза планиране. Тази  лесна яйчна салата е много често част от менюто, защото може да сваря яйцата до 3-4 дни по-рано, а това още повече улеснява приготвянето ѝ. Другата причина, че в нас почти винаги има авокадо, обичаме го и  не оставаме без него.

Рецепта

яйчна салата с явокадо
Pin me!
5 from 1 vote

Лесна яйчна салата с авокадо

Лесна рецепта за салата с малко на брой и лесно достъпни продукти.
Подготовка10 minutes
Готвене10 minutes
Порции: 4

Какво ни трябва

  • 4 бр. яйца (от пасищни кокошки)
  • 2 бр. добре узряло авокадо
  • 1 бр. лук шалот
  • сокът от половин лимон
  • 1/2 бр. чили чушка ( ако не обичате люто, то пропуснете тази съставка)
  • 1 ч.л. зехтин
  • сол на вкус

Как да приготвим

  • Сварете яйцата, изстудете ги и ги обелете. Нарежете ги на малки кубчета. Изсипете ги в дълбока купа. Към тях добавете ситно нарязания лук и чушка.
  • Почистете авокадото от кората и костилките и също нарежете на малки кубчета. Добавете при останалите съставки от салатата. Овкусете със ситно нарязана люта чушка, зехтин, пресен лимонов вок и сол.
Вид ястие: Appetizer, Салати
Тип кухня: European
Keyword: авокадо, здравословна кухня, салати, яйца

Ще се радвам да споделите вашите впечатления. Ако сте опитали рецептата или имате някакви въпроси към мен, може да ме откриете в instagram или facebook. Ще се радвам, да оставите коментар и в блога.