Каква е разликата в ядливите соли

Може ли религията да оказва влияние върху храната вече обсъждахме в темата за разликите между кашер и халал. От там остана и въпроса за солта  при евреите и дали тя се различава от другите ядливи соли.

Какво е кашерна сол?

Името на тази сол идва от предназначението ѝ, а то е за допълнително извличане на кръвта от кашерното месо. Тъй като кашерната сол има люспеста, груба структура, тя е особено ефективна при извличане на кръв. Основната разлика между обикновената сол и кашерната сол е структурата на люспите. Готвачите откриват, че кашерната сол, поради големия размер на люспите е по-лесна за разнасяне върху храната. При готвене щом солта се разтвори в храната, наистина няма разлика в сравнение с обикновената трапезна сол. Това е рафинирана сол на едри кристали, които са плоски, които по-лесно прилепват към сурово месо. Тя е нейодирана и по-лека от обикновената трапезна сол.

Каква е разликата в ядливите соли спрямо тяхното тегло?

Основната разлика на солите при четенето на рецепти е тяхната тежест. Някои са с по-обемни кристали, това е и причината една супена лъжица морска сол да съдържа по-малко количество сол от една супена лъжица трапезна. Имайте го предвид при адаптиране и прилагане на рецепти.

Ако статията каква е разликата в ядливите соли ви е харесла, то ще се радвам да споделите вашите впечатления. Ако сте опитали рецептите или имате някакви въпроси към мен, може да ме откриете в instagram или facebook. Ще се радвам, да оставите коментар и в блога.