Каква е разликата между спагети и нудли

Различните видове спагети и нудли:

прясна паста
прясна паста

Спагетите, както и всички други видове паста могат да бъдат изсушени или пресни. Освен приготвени в домашни условия или в ресторанти, пресни спагети може да откриете и в хладилните витрини на магазинната мрежа.  Като форма спагетите са в тънка, дълга и цилиндрична форма. Дебелината им варира и на сухите пакети тя е обозначена с номер. Колкото номера е по-голям, толкова диаметъра на спагетите е по-голям. Най-разпространената номерация е от 1 до 12. В Италия по-тънките видове се наричат spaghettini ( известни още като ангелски коси), а дебелите Spaghettoni.

При нудлите формата най-често е тънка, цилиндрична и дълга, но може да е и под други форми – например сприраловидна. Те също могат да бъдат сухи или охладени. При нудлите по-разпространените видове са  Mee Pok (Югоизточна Азия), Lamian (Китай), Somen (Япония) и Nokedli (Унгария).  Shirataki са тънки и полупрозрачни нудли, направени от растението Конджак. Те са с ниско съдържание на калории и без глутен.

Сервирането каква е разликата между спагети и нудли?

Спагетите обикновено се сервират в дълбока чиния със сос  поръсен с пармезан и пресни билки и се консумират с вилица и помощна лъжица при нужда.

Поради голямото разнообразие от рецепти за нудли, те могат да се сервират в различни посуда, но като правило се ядат с дървени клечки, а когато става дума за купи, се поднася и помощна лъжица за бульона.

noodles fried
noodles fried

Ако статията  ви е харесла, то ще се радвам да споделите вашите впечатления. Ако сте опитали рецептите или имате някакви въпроси към мен, може да ме откриете в instagram или facebook. Ще се радвам, да оставите коментар и в блога.