Фокача – за удоволствието от малките закусчици

 По принцип избягвам яденето на Fast food вариации, но в забързаното ни ежедневие и тичане по задачи на всеки от нас се налага да прибягваме и до тези заведения. Все пак има и не лош избор от заведения за бързо хранене, които предлагат храна с подбрани качествени продукти и разнообразни предложения.
В няколко публикации ще ви запозная с моите пет любими местенца. Започвам с най-новото   местенце, само защото е най-близко до къщи и съм с най-пресни впечатления.

Фокача

На мястото на старата сладкарница Papaya само преди месец изникна ново заведение за бързо хранене, в което предлагат прясно приготвени сандвичи, салата и супи.

Мястото
ул. “Цар Иван Асен II” 30

Обстановката
 Преобладават дървените елементи и зеления цвят в интериора и като цяло не е лошо, въпреки че според мен има елементи, които са в повече и не стоят на мястото си, но е чисто и приятно с достатъчно местенца за да седнеш и хапнеш набързо, Заведението разполага с тоалетна в отлично състояние, което  поне за мен е важно.

Храната

Менюто предлага сандвичи, банички, кроасани, салата и супи и всичко е приготвено на място. Аз не съм пробвала много  от нещата от менюто, но съм впечатлена от сандвич, фокача със свинска плешка със сос от манатарки и шоколад.  Опитвала съм от баницата им с фета и спанак и също е много добра. А вегетарианските сандвичи и вегетарианската кесадия са супер, Не ми харесва, че всички видове сандвичи се сервират с чипс и кисели краставички за гарнитура, но те са бонус.Обслужване

Тук нещата не са добре. Дали, защото заведението е ново и екипа не е стикован или причината е друга, но работят бавно. Имаше леко фамилиарно отношение на мъжката част от екипа, коeто аз не намирам за професионално. Надявам се с времето тези неща да се изгладят и  пожелавам дълго и успешно съществуване, защото за заведение за бързо хранене си заслужава.
Цени
Цените са повече от приемливи. Сандвичите варират между 4-6 лева, което за локацията на мястото и качеството на съставките,дори според мен са по-ниски от средните.