Бърз, здравословен авокадо сандвич

Бърз, здравословен авокадо сандвич

Бърз, здравословен авокадо сандвич е лек и диетичен вариант за обяд. В дни като днешния, които задачите които имам са повече от часовете на денонощието това е перфектен старт.

И аз като повечето жени пекне ли първото за годината слънце и се сещам за това колко съм напълняла, и колко би било добре да пазя диета. С годините разбрах, че за мен и моето тяло, това е безмислено. Първо, защото готовите хранителни режими някак ме лишават от участие и много често липсва сезонност в съставките или по някакъв начин  не се разбират с мирогледа и планетарните ми разбирания:)

А и аз съм чревоугодник, за това умерено хапване на подбрани храни, многото течности и спорта са нещата, с които се старая да поддържам форма. Е ако много се паникьосам, минавам на пресни зеленчукови сокове, май това работи най-ефективно при мен.

Освен частта с диетата, много обичам ядковия вкус на авокадото в съчетание с яйце. Нарекла съм ястието сандвич, защото е бързо и лесно за хапване и приготвяне и в нас го ядем най-вече за закуска. Но разбира се, то е подходящо и за предястие.

Какво ни трябва:

1 бр. авокадо

1 бр яйце от свободни кокошки

2-3 бр. доматчета чери

1 скилидка чесън

няколко тънки парченца пармезан

1 топче бейби моцарела

зехтин, сол и прясна мащерка

Как се приготвя бърз, здравословен авокадо сандвич:

  1. Разрежете авокадото и отстранете костилката. С лъжица, отстранете малка част от  вътрешността на авокадота, за да уголемите малко пространството, което остава естествено след премахването на костилката. Намажете и двете половини на изрязания плод с малко количество зехтин;
  2. Нарежете скилидката чесън на тънки парченца,  сложете от него във всяка половина. Нарежете моцарелата и набоцкайте с вилицата едно от черидоматчетата ( ако авокадото е дребно, както в моя случай, то разполовете и чери доматчето) сложете доматчето  и моцарелата в празното пространство на едната половина от авокадото.
  3.  Другата половина настържете пармезан и и счупете едно яйце посолете спрямо собствените си предпочитания;
  4. В малка тавичка запечете за около 5 минути на грил;
  5. Гарнирайте със зелена салата и останалите чери доматчета;


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *