Апетитни пилешки крилца на фурна

Може и да е Март, но навън бушува истинска зима. Тези апетитни пилешки крилц на фурна са бюджетно рещение , което ще стоплила стомаха и кухните ви. Ако и вие като мен обожавате толкова нездравословните варианти на “медени” крилца, които сервират из заведенията, то поне веднъж сте си задавали въпроса: аз защо не си направя вкъщи такива сам? Днес, прибирайки се от работа и аз реших да експериментирам, а и това е най-добрият начин да контролирам съдържанието в чинията си. Вярно е че прекарах около 30 минути от живота си да ги дооскубя тези крилца и през цялото време се чудех, това дали някога изобщо го правят в ресторантите от среден клас…Но си заслужаваше, защото се получиха наистина вкусни.

Вижте още:

КЛАСИЧЕСКО ПИЛЕ ФРИКАСЕ

БИЙГЪЛ САНДВИЧ С ПИЛЕ И АВОКАДО

МАРОКАНСКИ КУС КУС С ПИЛЕ И СИНИ СЛИВИ

Вечеря с по-нестандартни, вкусни  пилешки крилца и зелена салатка не е никак лоша идея за вторник вечер.

Ето и рецептата за апетитни пилешки крилца на фурна в кисело-сладка марината

Какво ни трябва:

за 2 порции апетитни пилешки крилца
1  бр. малка тарелка охладени пилешки крилца (около 6бр.)
За марината и трябва:
3 с.л. тъмен соев сос
1.с.л. топинг карамел
1 с.л. орехово масло
1 с.л. мед
1с.л. горчица
1 ч.л прясно смлян черен пипер
лимонов сок

1  ч.л. бял пипер
5 скилидки пресован чесън

Как се приготвят апетитни пилешки крилца на фурна:

Слагаме крилцата в купата с маринатата  за 20 мин. след това изсипваме цялото съдържание на купата в торбичка за печене и слагаме във фурната за 25 минути на 250 градуса. След задушаването на крилцата ги вадим от плика за печене и  поставяме в тавичка заедно със соса, в който са били в торбичката. Включваме фурната на грил за 10 минути.

Препоръчвана гарнитура:
За това апетитно ястие препоръчвам като гарнитура свежа зелена салата. И добър апетит

 

 

 

 

Ще се радвам да споделите вашите впечатления. Ако сте опитали рецептата или имате някакви въпроси към мен, може да ме откриете в instagram или facebook. Ще се радвам, да оставите коментар и в блога.